Aloitin viimeviikolla uuden kuoroharrastuksen! Muistin Aku Ankkaa iltapalalla lukiessani laulunopettajani kertoneen kuorossa laulamisen olevan hyödyllistä kehitykselleni:D. Tuumasta toimeen. Rupesin selailemaan netistä mahdollisia kamariorkestereja ja mieskuoroja. Aivan tästä läheltä, Louhelan juna-aseman vierestä, löytyikin kirkko, jossa kokoontuu Maanantai-iltaisin eräs mieskuoro^^. Otin yhteyttä ja lupasin tulla kauden aloitusharjoituksiin, jotka pidettiin viikko sitten maanantaina.

Paikan päälle eksyttyäni tapasin ensimmäiseksi tapasin kuoron taiteellisen johtajan, joka johdatti minut jouhevasti ja hienotunteisesti porukkaan mukaan. Kuorossa on ikähaarukka jotakuinkin välissä vuosien 18-100, ja äijää oli jos minkä näköistä ja kokoista. Porukka otti minut hyvin vastaan ja minulla oli oikein tervetullut olo:D. Eräskin vanhahko mies, jolla oli aivan samantyylinen parta kuin minulla, sanoi minulle, "Jahas, sinä näytät aivan siltä, kuin olisit tulossa kuoroa laulamaan! Eipä muuten, mutta tyyli sinulla näyttää olevan aivan oikea":D.  

Setti lähti käyntiin venyttelyllä ja minut istutettiin porukkaan. Tauolla minut kutsuttiin erääseen sivuhuoneeseen sellaisiin "pääsykokeisiin". Vähänkö säikähdin, kun siellä oli varsinainen Idols-tuomaristo tapittamassa suoritustani:P. Minun oli tarkoitus laulaa jokin vapaavalintainen laulu, ja sitten yrittää laulaa perässä, kun taiteellinen johtaja soitti joitain nuotteja pianolla. Menin sitten ns. kokeen jälkeen vielä heittämään läppää äijien kanssa siksi, että tuomaristo saisi puntaroitua kokeeni tuloksen. Sitten minut kutsuttiin takaisin sisään.

Minulle ilmoitettiin suoraan, että olen oikein kelvollinen lisä orkesteriin, ja vielä he kyselivät laulajan taustastani yms. Olisin kuulemma sopiva laulamaan 1.Bassoa, eli äänialoista (vrt.stemmoista) toiseksi matalinta. (Muita stemmoja on 2.Basso, 1.Tenori ja 2.Tenori). Kertoivat vielä minun olevan koeajalla, joka kestää kaksi vuotta. Kyse ei ollut pelottelusta, vaan kylmästä tosiasiasta. Joku jannu oli kuulemma ollut yli vuoden kuorossa, mutta hänet jouduttiin erottamaan, koska hän ei loppujen lopuksi sopeutunutkaan porukkaan. Koeajan päättyminen tarkoittaa sitä, että minut palkitaan kuorolaulajan rintamerkillä--eli noobista tulee skilled:D-- ja saan nuottivihoista ja muista sälöistä maksamani panttimaksun takaisin, jos tavarat ovat silloin vielä saatavilla ja ehjiä. 

Nuh, juodaanpa malja pitkäikäisen kuoroharrastuksen terveydeksi^^.