Kesäloma on ohi. Palasin töihin maanantaina, mutta lööbailu jatkuu vielä toistaiseksi.
Olen töissä Espoon steinerkoulussa sivarina. Oppilaiden loma jatkuu vielä pari viikkoa
ja sen aikaa me sivarit lähinnä syömme ja yritämme saada ajan kulumaan.

Hyvä puoli tässä on se rauhallinen tahti, jolla pääsee taas totuttautumaan työhönlähtemis-rutiineihin ja ajankäyttöön. On se hieno juttu kun taas on kiinteä aikataulu: Tiedän milloin olen tavattavissa ja mitkä osat viikosta on hyvä käyttää lepäämiseen. En voi hyvällä tahdollakaan luvata mahdottomia kavereilleni ja vaikkapa lähteä joka viikonloppu reissuun läheisten luokse.

Sitten on tietysti ajan kuluminen. Vuosi lähestyy vääjäämättömästi loppuaan, ja samoin tekee sivarikin. Palvelukseni on laskettu loppuvaksi Joulukuun 24. päivä ;D. Pidän sivarin päättymistä hyvänä joululahjana.

Olen ajatellut lähteä palveluksen jälkeen Kauniaisten Raamattuopiston musiikkilinjalle. Sinne ei järjestetä lainkaan pääsykokeita, vaan opiskelemaan pääsee hakemusten perusteella. Siellä saa opiskella sellainen 30 oppilasta kerrallaan, joten porukka on sopivan tiivis ja tullee vuoden aikan hyvin tutuksi. Siellä saisi opiskella vähän kaikenlaista etnomusiikista heviin ja jonkin tietyn instrumentin osaamisesta levytykseen ja studiotekniikkaan.

Saisin asua opistolla sellaisella 430 eurolla kuukaudessa ja hyö järjestävät ylläpidon opetuksen lisäksi :D. Opintotuet kattaisivat suurimman osan kuukausittaisista asumis,- ja opintokustannuksista, joten pieni opintolaina voisi auttaa minua elämään seuraavankin vuoteni mukavasti.

Jujuna on tietysti, että siellä opetetaan myös uskon asioista ja raamatusta musiikin ohella. Enpä siis usko ainakaan tällaisen opetuksen kovin montaa ateistia tai muun uskoista kiinnostavan--välitön johtopäätös: siellä saattaa olla samanhenkisiä ihmisiä. Sitä paitsi Raamattuopistoilla on vähän semmoinen parittajan maine, että useat uskovat ovat löytäneet itsellensä sieltä seurustelutoverin. Enpä kiellä minäkään sen hieman kiehtoneen mieltäni, että opistolta saattaisi löytyä joku mukava tyttö, jonka kanssa yksi asia saattaisi johtaa toiseen ;). 

Cheers!